четвер, 18 квітня 2019 22:34

У ЄС висловились щодо ситуації з Приватбанком

У ЄС висловились щодо ситуації з Приватбанком
У Європі будуть слідкувати за ситуацією в Приватбанку. Фото: "Корреспондент"
В Євросоюзі висловились щодо ситуації навколо Приватбанку.

"У 2016 році міжнародні партнери України підтримали рішення уряду та Національного банку України націоналізувати "ПриватБанк" на вимогу колишніх власників як єдиного ефективного методу захисту вкладників банку – українського народу та бізнесу – і стабільності фінансової системи", - йдеться в заяві Представництва ЄС у Facebook.

"І хоча це потребувало вливання близько 160 млрд грн коштів українських платників податків для відновлення платоспроможності банку, це забезпечило довгострокову життєздатність "ПриватБанку", захистило гроші мільйонів українських громадян і зміцнило економічне здоров'я країни", - заявили в ЄС.

Євросоюз вітає реформу корпоративного управління Приватбанку на чолі з незалежною наглядовою радою та трансформацію бізнес-моделі фінустанови.

"Ми продовжуємо підтримувати зусилля НБУ щодо реформування фінансового сектору України, зокрема, за допомогою запровадження принципів розумного корпоративного управління, а також зусиль Міністерства фінансів щодо реформування корпоративного управління в державних банках. Важливо, що влада не припиняє свої зусилля щодо відшкодування збитків від колишніх власників та пов'язаних сторін збанкрутілих банків", - сказано в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко розпорядився укомплектувати філіали Приватбанку готівкою

"Сторона обвинувачення та судочинство мають повноцінно скористатися висновками звіту спеціалістів Kroll на замовлення НБУ. Міжнародні партнери України уважно стежитимуть за розвитком подій у цій сфері", - підсумовується у заяві.

Президент Петро Порошенко закликав Службу безпеки України та Генпрокуратуру розслідувати правомірність дій Окружного адмінсуду Києва, який скасував націоналізацію Приватбанку.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС висловились щодо ситуації з Приватбанком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі