понеділок, 02 серпня 2021 11:08

У багатьох містах злетіли ціни на проїзд у транспорті

У кількох містах України почали різко зростати ціни на проїзд.

Автор: Олена ЛУЦЕНКО
  У Полтаві і  Житомирі проїзд в автобусі коштує 8 грн, в електротранспорті — 6 грн
У Полтаві і Житомирі проїзд в автобусі коштує 8 грн, в електротранспорті — 6 грн

У Вінниці квитки на проїзд в автобусах і тролейбусах подорожчали вдвічі. Потрібно сплатити 8 грн, а було 4 грн, пише ТСН.

У Житомирі проїзд в автобусі коштує 8 грн, в електротранспорті — 6 грн. Такі ж ціни і в Полтаві. Хоча на початку липня в автобусах брали плату 5 грн, а в тролейбусах — 3 грн.

У Житомирі за проїзд можна розраховуватися карткою. Тоді поїздка в усіх видах транспорту коштуватиме на 1 грн менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві запрацювали нові автобуси з кондиціонерами - яскраві фото

У Маріуполі квиток на автобус обійдеться в 10 грн, на трамвай — 9 грн. У Києві ціна в межах 10 грн підстрибне на маршрути, які курсують у передмістя.

З вересня тарифи на проїзд у приміських маршрутках Києва обіцяють підняти на 10-16%. Подорожчання на кожному маршруті буде індивідуальне.

Про це заявив голова Асоціації перевізників Київської області Олексій Павленко.

Вартість проїзду в громадському транспорті Києва - наземному й метро - поки що становить 8 грн і 6,5 грн - якщо купувати або поповнювати проїзний квиток на максимальну кількість поїздок. Київський метрополітен і Київпастранс звернулися до столичної влади з проханням підтримати їх на час пандемії - виділити кошти з бюджету чи переглянути тарифи на проїзд. Рішення про підвищення вартості проїзду ухвалять після аналізу відповідних розрахунків департаменту економіки.

Зараз ви читаєте новину «У багатьох містах злетіли ціни на проїзд у транспорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі