субота, 30 квітня 2011 10:51

У Азарова заговорили про нове "РосУкрЕнерго"

У Азарова заговорили про нове "РосУкрЕнерго"

Міністр палива і енергетики Юрій Бойко не виключає, можливості виникнення нового посередника з транспортування газу в Україну.

Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів.

"Відверто кажучи, хто привезе дешевше газ на кордон, у того ми й купимо. Якщо буде "УзбекГазЕнерго" або "КазМунайГаз" ми купимо у нього, якщо буде дешевше на 50 доларів. Це врятує наші гроші і гроші всієї країни", - уточнив він.

"Це позиція, яка єдино правильна. Візьміть будь-яку країну. Наприклад США, що вони купують за якимось формулами? Та вони викручують руки, щоб отримати дешевше. Можна, звісно купувати і за формулою, але не такою, яку підписала Тимошенко", - додав він, уточнивши "боротися будемо за кожен долар".

Бойко запевнив, що, підписуючи Харківські угоди і одержуючи знижку на газ, Україна не продешевила.

"Вважаю, що ми нічого не продешевили. За двома аспектами. У нас немає пункту про повернення позики, якщо говорити про те, що угода, не дай Бог, денонсується. У нас другий пункт: або 100 доларів (знижка), або 30%... Якщо 100 доларів не будуть гроші, то 30% ми отримаємо", - зазначив він.

За словами Бойка в минулому році знижка, отримана від Харківських угод, дозволила заощадити 5 мільярдів доларів або 40 мільярдів гривень.

Зараз ви читаєте новину «У Азарова заговорили про нове "РосУкрЕнерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі