середа, 30 березня 2011 14:52

У Азарова вирішили квотувати експорт зерна до 1 липня

У Азарова вирішили квотувати експорт зерна до 1 липня

Кабінет міністрів України продовжив квотування експорту зерна до 1 липня 2011 року, одночасно збільшивши квоту на кукурудзу на 2 млн тонн.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

"Квотування експорту зерна продовжено до 1 липня поточного року. І збільшили обсяг квоти на 2 млн тонн кукурудзи", - сказав він після засідання уряду.

Кабмін тим самим підтримав пропозицію Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), яка була оприлюднена 29 березня.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 29 березня оприлюднило проект постанови уряду, який передбачає продовження діючого до 31 березня квотування експорту зерна до 30 червня 2011 року і одночасне збільшення квоти на кукурудзу на 2 млн тонн - до 5 млн тонн.

На початку жовтня 2010 року уряд України ввів квотування експорту зерна на термін до 31 грудня 2010 року. В кінці минулого року воно було продовжено до 31 березня 2011 року. При цьому сумарний розмір квот був збільшений на 1,5 млн тонн - до 4,2 млн тонн.

За цей час квоти розподілялися двічі способом, що викликав потім різку критику з боку учасників ринку: багато компаній не змогли вчасно отримати висновки Міністерства аграрної політики і продовольства про наявність зерна, які необхідні для подачі заявки на отримання квоти.

Перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова у вівторок повідомила, що президент України Віктор Янукович вимагає, щоб після 31 березня, коли закінчується термін дії квот на експорт зерна, було підготовлено відповідний акт, який би замінив їх, у разі необхідності, митними заходами.

Зараз ви читаєте новину «У Азарова вирішили квотувати експорт зерна до 1 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі