понеділок, 28 грудня 2015 14:14

У Яресько розповіли, чого чекати від МВФ

У Яресько розповіли, чого чекати від МВФ
Міністр фінансів України Наталія Яресько

Міжнародний валютний фонд в 2016 році може об'єднати третій і четвертий транші кредиту Україні, в 1,7 млрд дол. кожен, які Київ так і не отримав до кінця 2015.

Про це "Апострофу" повідомив заступник міністра фінансів Артем Шевальов.

"Успішне продовження програми, на яку ми розраховуємо, дозволить нам говорити про об'єднання траншів на початку 2016 року. Але для цього треба зробити все необхідне для того, щоб залишитися в програмі МВФ", - заявив він.

При цьому Шевальов зазначив, що меморандум про співпрацю з МВФ переглянуть з урахуванням прийнятих парламентом змін податкового законодавства та держбюджету на наступний рік.

"Проект нової редакції меморандуму співпраці з МВФ змінюється. Його переглядали досить істотно вже двічі. У вересні була одна версія, а наприкінці жовтня — вже оновлена. За результатами бюджетного процесу цілком можливо, що буде ще одна версія меморандуму", - сказав заступник міністра.

Водночас Мінфін не очікує жорстких умов у новій редакції документа.

"Жорсткий меморандум означає, що ми чогось не зробили. Але ми прийняли бюджет, який дозволяє нам залишатися в програмі. У меморандумі, швидше за все, будуть пункти про пенсійну реформу, оскільки ми поки не зробили рішучих кроків, передбачених у лютневому меморандумі. За енергосубсидіямм процес йде досить ефективно, і в новому варіанті меморандуму цей напрямок буде, мабуть, підтримуватися", - підкреслив Шевальов.

За його словами, МВФ , швидше за все, зробить акцент на боротьбі з корупцією у сфері діяльності антикорупційного бюро та антикорупційної прокуратури. Зокрема, щодо "достатнього бюджетування цих структур".

Також він зазначив, що частина коштів, які планували направити в резерви Нацбанку, уряд сподівається отримати для потреб бюджету.

Зараз ви читаєте новину «У Яресько розповіли, чого чекати від МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі