пʼятниця, 03 серпня 2018 12:56

Тотальний контроль: гроші українців моніторитимуть по-новому

Тотальний контроль: гроші українців моніторитимуть по-новому
Щоб переказати від 30 тис. грн, необхідна буде повна інформація про платника і одержувача переказу коштів. Включаючи місце проживання, серію і номер паспорта, ідентифікаційний код. Фото: Дзеркало тижня

В Україні запропонували ввести ідентифікацію клієнта й встановлювати мету здійснення переказів, без відкриття рахунку, на суму понад 30 тис. грн.

У Мінфіні вважають, що подібні перекази повинні супроводжуватися повною інформацією про платника і одержувача, в якій необхідно вказувати місце проживання, серію і номер паспорта, ідентифікаційний код, пише Liga.Zakon.

Щоб переказати менше 30 тис. грн, достатньо буде мінімальної інформації про ініціатора та отримувача. Йдеться про прізвище, ім'я та по-батькові чи найменування юрособи, номер рахунку або обліковий номер фіноперації, що дозволяє здійснити відстеження операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців не мають банківського рахунку

Відповідні вимоги не поширюватимуться на зняття коштів з власного рахунку, переведення коштів з метою сплати податків, штрафів, комунальних платежів, при використанні електронних грошей для оплати товарів або послуг.

Крім того, у Мінфіні анонсували підвищення порога операцій, що підпадають під відстеження, з 150 тис. грн до 300 тис. грн.

Список суб'єктів первинного фінмоніторингу, що повідомлятимуть про підозрілі операції, доповнять бухгалтерами та податковими консультантами.

В Україні діють нові правила купівлі валюти. Тепер банки не передають інформацію про угоду в Податкову службу не залежно від суми покупки. Крім того, купівля валюти можлива без надання паспорта громадянина України. Однак це не стосується тих випадків, коли сума покупки перевищує 150 тис. грн. За новими правилами велику суму доларів замовити не можна. Клієнт може звернутися у відділення банку й купити наявну суму в іноземній валюті. Якщо вона недостатня, звернутися до іншого банку.

Зараз ви читаєте новину «Тотальний контроль: гроші українців моніторитимуть по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі