субота, 19 вересня 2020 21:10

ТОП-6 порад для тих, хто шукає роботу під час кризи

ТОП-6 порад для тих, хто шукає роботу під час кризи
Для кожної позиції має бути окреме резюме. Фото: unsplash

Щоб привернути увагу роботодавця, потрібно вміти себе зарекомендувати. Він має знати, за що платить і яку користь вас отримає.

HRM-менторка Катерина Бандуровська у "Happy Monday" дає поради, як вижити у середовищі постійної конкуренції і правильно подати свої конкурентні переваги.

Оновити резюме.

"Не потрібно вказувати, що ви володієте комп'ютером, Word чи Excel. Вказали домашню адресу — приберіть. Забули про електронні контакти — обов'язково допишіть. Залишайте лише те, що потрібно для конкретної позиції. Наприклад, для торгового представника водійські права важливі, а для розробника — ні", - пояснює Катерина Бандуровська.

Експертка каже, що для кожної позиції має бути окреме резюме, де людина підкреслює свою користь саме для цієї компанії.

Навести лад у соціальних мережах.

"Не варто публікувати надто гострі політичні або релігійні висловлювання, утримайтесь від публікації фотозвітів занадто екстравагантних або екстремальних хобі та вечірок. Ваш профіль у соцмережах — це ваше обличчя, візитівка та додатковий фактор, що впливатиме на рішення щодо вашої кандидатури", - каже Бандуровська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплата від 50 тис. грн: назвали найоплачуванішу роботу місяця

Максимально публічно заявіть про пошуки роботи.

"Згідно з теорією шести рукостискань та концепцією сили слабких зв'язків, ваші шанси знайти потрібну роботу зростуть, якщо більше людей знатиме про це. У ваших друзів можуть бути знайомі CEO, HR чи інші менеджери, які наразі когось шукають", - стверджує експертка.

Прокачайте навички самопрезентації для співбесід.

Зі слів менторки, якщо ви добре на чомусь розумієтесь, не треба применшувати власні здібності та успіхи. Але переоцінювати себе теж не варто.

Намагайтесь не втратити шанс на перше враження.

"Чи це листування в LinkedIn, чи особиста зустріч, чи дзвінок – пам'ятайте, що перше враження неможливо виправити. Місць, де ви можете зіткнутись з потенційним роботодавцем — безліч. Будьте до цього готові та поводьтесь адекватно на всіх етапах спілкування", - радить Бандуровська.

Будьте чесні з собою.

"Якщо будете чесними з собою, то не станете брехати роботодавцю. Якщо у вас є проєкт, яким ви дійсно щиро пишаєтесь, точно не забудете про нього розповісти", - резюмує експертка.

Наприкінці літа кількість вакансій на українському ринку праці зменшилася. Компанії відклали пошуки нових працівників на початок бізнес сезону - вересень. Зокрема, у серпні менше роботи пропонували у сферах продажів, транспорту, бухгалтерії, юриспруденції, закупівель та домашнього персоналу.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-6 порад для тих, хто шукає роботу під час кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі