пʼятниця, 05 червня 2020 07:59

Тимошенко за часів прем'єрства "кинула" МВФ - Милованов

Тимошенко за часів прем'єрства "кинула" МВФ - Милованов
Через Юлію Тимошенко МВФ ставить більше умов для України, бо вона не виконала зобов'язання, будучи на посаді прем'єр-міністра. Фото: unian.ua

Колишня прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко підписала у 2008 році меморандум із МВФ, взявши вказані у ньому на себе зобов'язання, але частину з них не виконала.

А тому нині Міжнародний валютний фонд ставить більше умов для виділення траншу Україні. Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" сказав ексміністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

"Зараз ми знаємо, як боляче буде отримати перший транш. Для цього потрібно було ухвалити банківський закон і це була не проста ідея. Раніше було по-іншому. Були часи, коли нам перший транш давали без умов. Коли це змінилося? Коли Юлія Володимирівна Тимошенко була прем'єр-міністром, обіцяла одне, зайшли гроші, кинула МВФ, відкатила ту реформу, яку обіцяла, і після цього нам більше не довіряють. Тому в Україні сьогодні політика - це трошки болото", - заявив Милованов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко вирішила вставити палицю в колеса української економіки

Водночас, міністр фінансів Сергій Марченко зачитав 16-й пункт меморандуму з МВФ, який свого часу підписувала Юлія Тимошенко, будучи прем'єр-міністром. Згідно з ним, тоді Україна зобов'язувалася зрівняти тарифи на газ для населення з ринковими цінами. Тимошенко ж заявила, що, мовляв, українці можуть взяти свої платіжки й побачити, що тарифи тоді не зросли.

За словами Милованова, щоб Україну поважали у світі, "потрібно поводитися самим гідно".

Україна та МВФ узгодили нову програму stand-by обсягом $5 млрд на 18 місяців. За словами президента Володимира Зеленського, гроші направлять на збереження платіжного балансу та підтримку бюджету України.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко за часів прем'єрства "кинула" МВФ - Милованов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі