вівторок, 24 липня 2012 17:14

Тігіпко за 1 мільярд гривень з бюджету поремонтує поїзди київського метро

Тігіпко за 1 мільярд гривень з бюджету поремонтує поїзди київського метро
Протягом року потрібно модернізувати 95 вагонів типу "Е", "Еж", "Ем-501", "Ем-502", 81-502. Фото: metro.kharkov.ua

Крюківський вагонобудівний завод, одним з ключових акціонерів якого є віце-прем'єр Сергій Тігіпко, за 1,08 млрд грн проведе модернізацію 95 старих вагонів столичного метрополітену.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель".

Так, ГУ транспорту та зв'язку Київської міськдержадміністрації 16 липня по результатам тендеру уклало угоду з ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод" на комплексну модернізацію вагонів типу "Е" і його модифікації з впровадженням асинхронного тягового приводу на КП "Київський метрополітен".

Вартість операції становила 1,08 млрд грн.

Протягом року потрібно модернізувати 95 вагонів типу "Е", "Еж", "Ем-501", "Ем-502", 81-502, виготовлені в період з 1964 року по 1980 рік і приписані до депо "Дарниця". Всього інвентарний парк пасажирських вагонів столичного метрополітену налічує 762 вагони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко: проблем з фінансуванням немає, доходи українців зростають

У результаті мають бути сформовані 19 зчіпок з двох головних безмоторних вагонів типу Е-КМ-ГБ, двох проміжних моторних типу Е-КМ-ПМ і одного проміжного моторного типу Е-КМ-ПМ-01.

Впровадження асинхронних приводів повинно скоротити витрати електроенергії на 35% у розрахунку на один потяг і підвищить плавність руху поїздів.

У конкурсній документації повідомляється, що модернізація вагонів, виготовлених понад 30 років тому, дасть змогу заощадити фінансові ресурси на придбання нових вагонів.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко за 1 мільярд гривень з бюджету поремонтує поїзди київського метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі