субота, 17 квітня 2021 21:10

"Тарифи обганяють інфляцію" - правозахисник

"Тарифи обганяють інфляцію" -  правозахисник
Ситуацію з боргами складно назвати об'єктивною. Фото: pixabay.com

У питанні з комунальними боргами є об'єктивний чинник - економічний. Але здебільшого існують маніпуляції зі звітністю й тарифами, розповів в інтерв'ю Gazeta.ua правозахисник Евгеній Соловйов.

"Ситуацію з боргами складно назвати об'єктивною. Людина заплатила, а в розрахункових квитанціях ще довго залишаються старі дані. І служби ними оперують", -вважає Евгеній Соловйов.

Комунальники постійно посилаються на неплатежі, як на якийсь серйозний чинник дестабілізації. Але це некоректно, вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни заборгували рекордну суму за тепло

"Загальна сума нарахованих комунальних платежів за минулий рік становить приблизно 170 мільярдів. Фактично сплачено майже 160. Виходить, що комунальні підприємства недоотримують менше 10 відсотків. Решта - це борги за попередні роки", - каже правозахисник.

Можна виправдовувати високі тарифи інфляцією, що й роблять комунальники. Але і це неправильно, наголошує він.

"Темпи зростання тарифів обганяють її постійно. І не просто на якусь частку, а в середньому вдвічі", - додає Соловйов.

Повну версію інтерв'ю читайте на Gazeta.ua.

Рада не підтримала проєкти постанов щодо введення мораторію терміном на один рік на підвищення тарифів на енергоносії та зниження цін на електроенергію і тарифів на розподіл газу.

Зараз ви читаєте новину «"Тарифи обганяють інфляцію" - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі