пʼятниця, 04 грудня 2020 12:16

Тарифи на комунальні послуги рахуватимуть по-новому

Тарифи на комунальні послуги рахуватимуть по-новому
Нововведення стосується тих, хто не обрав модель організації договірних відносин. Фото: unsplash

Зі споживачами комунальних послуг у приватному секторі і в багатоквартирних будинках укладуть нові договори теплопостачання, постачання гарячої води, централізованого водопостачання.

Нововведення стосується тих, хто не обрав модель організації договірних відносин, повідомляє "РБК-Україна".

Відповідний законопроєкт Верховна Рада схвалила у 2-му повторному читанні.

У законі передбачені диференційовані тарифи на транспортування та постачання теплової енергії. Вони залежать від наявності центральних та індивідуальних теплових пунктів.

Згідно із законом, споживачам, які самостійно встановили лічильники тепла, повернуть витрачені кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберегти тепло в домі: показали унікальні вікна

Документ запроваджує диференційовану оплату за воду і за тепло, залежно від того, хто несе витрати за обслуговування лічильника.

Нардепи вилучили з тіла закону норму про те, що відмова споживача від укладення договору з виконавцем компослуги не звільняє його від обов'язку оплати спожитої послуги, наданої цим виконавцем.

У початковому тексті законопроєкту доступ у житло комунальникам дозволяли за будь-яке порушення договору. Але при розгляді документа в сесійній залі під час 1-го читання таку норму прибрали. В остаточному варіанті закону таке право надали виключно представникам газового оператора.

У жовтні 2020 року заборгованість українців за житлово-комунальні послуги становить 56,1 млрд грн. Це на 1,7 млрд грн більше, ніж місяцем раніше.

Зараз ви читаєте новину «Тарифи на комунальні послуги рахуватимуть по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі