Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2021 12:20

Світовий банк позичить Україні 2,5 млрд грн на закупівлю вакцин

Світовий банк позичить Україні 2,5 млрд грн на закупівлю вакцин
840 млн. грн витратять на закупівлю вакцин. Фото: Олена Луценко

Міжнародний банк реконструкції та розвитку виділить Україні 2,5 млрд грн на боротьбу з Covid-19. З них 840 млн грн планують витратити на закупівлю вакцин.

"Українська система охорони здоров'я отримає додатково 2,5 мільярди гривень допомоги від Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Учора Кабінет міністрів України погодив запропоновану МОЗом угоду про позику в рамках проєкту "Екстрене реагування на Covid-19 та вакцинація в Україні". Цей документ передбачає кошти для закупівлі вакцини від Covid-19 на суму приблизно 840 мільйонів гривень. Додатковою угодою передбачено її логістику, закупівлю обладнання для зберігання, для холодових ланцюгів. Також проведення тренінгів з утилізації відходів. Ще буде закупівля додаткового обладнання. У пунктах щеплення замінять холодильники й обладнання для секвенування штамів. Приблизно 900 мільйонів гривень отримає загальний фонд державного бюджету за виконання DLI-показників", – розповіла заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова під час брифінгу.

Міжнародний банк реконструкції та розвитку є основним кредитним підрозділом Світового банку. Переговори про отримання кредиту велися з грудня 2020-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість інфікувань і смертей знову рвонули вгору: оновлена статистика коронавірусу

Україна домовляється про закупівлю вакцин проти Covid-19 в рамках загальноєвропейського договору. Обговорюють додаткову передачу 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я. Також 5 млн доз вакцини можуть надійти з Об'єднаних Арабських Еміратів.

До кінця 2021 року МОЗ має зробити 47 млн щеплень від коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк позичить Україні 2,5 млрд грн на закупівлю вакцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути