четвер, 14 грудня 2017 15:20

Швеція згодна переробляти українське сміття на електроенергію

Швеція згодна переробляти українське сміття на електроенергію
Використання твердих побутових відходів для генерації електроенергії дозволить заміщати 700 млн куб. м газу щорічно. Фото: UBR

Швеція зацікавлена в українських проектах з переробки відходів у електроенергію.

"Щороку в Україні вивозиться близько 10 млн тонн відходів. З них можна виробити 1,2 кВт електроенергії за годину. Також 3,5 мільйонів Гкал тепла", - заявив голова шведської енергетичної компанії CINDRIGO Юрген Андерсон.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук зауважив, що використання твердих побутових відходів для генерації електроенергії дозволить заміщати 700 млн м³ газу щорічно. Зараз використовують лише 1,4% від усіх відходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом побудують сміттєпереробний завод

"З огляду на нестабільний курс євро і високі тарифи на електроенергію з біогазу, вироблення електроенергії з побутових відходів буде вкрай вигідним для України", - додав він.

Питання щодо переробки відходів обговорювали Сергій Савчук, Юрген Андресона і в. о. голови комітету ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу Олександр Домбровський. Сторони мають намір опрацювати реалізацію проектів з генерації електроенергії в Україні.

З початку 2017-го в Україні понад 1200 домогосподарств перейшли на сонячну енергію. Це у півтора рази більше, ніж 2016-го. Із 6,5 млн домогосподарств 2323 встановили сонячні електроустановки. Залучили €35 млн інвестицій.

Зараз ви читаєте новину «Швеція згодна переробляти українське сміття на електроенергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі