неділя, 26 липня 2020 21:10

Шукаю роботу: що варто розповідати на співбесіді

Шукаю роботу: що варто розповідати на співбесіді
На співбесіді починайте розповідь про себе з характеристики останнього місця роботи, наголосіть на ваших досягненнях та успіхах. Фото: pixabay.com

Співбесіда - важливий етап пошуку роботи. Після розмови з кандидатом роботодавець формує перше враження про нього.

Часто на співбесіді пошукачі говорять багато зайвого і забувають про найголовніше, що характеризує їх як професіоналів. Через це чують відмови від роботодавців. До співбесіди обов'язково потрібно готуватися заздалегідь, пише The Point.

Акцент на професійному шляху

На співбесіді традиційно роботодавець пропонує розповісти кандидату про себе. Це не означає, що потрібно заглиблюватися у події життя, які не пов'язані з професійною діяльністю. Наприклад, про весілля чи захист диплому згадувати не обов'язково. Зайвою буде інформація про практику у студентські роки чи першу роботу. Звісно, якщо це не останні події у вашому житті. Починайте розповідь про себе з характеристики останнього місця роботи, наголосіть на ваших досягненнях та успіхах.

Захоплива історія

Не потрібно цитувати факти, які вже зазначили у резюме. Продумайте, як зацікавити роботодавця. Згадайте про навики, які допомогли досягти успіхів на попередньому місці роботи. Не говоріть завчених фраз про те, що ви старанний та відповідальний працівник. Краще наведіть приклади, які охарактеризують вас з найкращої сторони.

Прогноз

Спробуйте спрогнозувати, який успіх матиме компанія, якщо вас приймуть на роботу. Щоправда перед цим варто дослідити, чим займається компанія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота для студентів: які вакансії та зарплати пропонують молоді влітку

Стислість – сестра успішної співбесіди

Розповідь про себе не повинна бути довгою і монотонною. Найкраще вкластися в 1 хв.

Розповідь про себе, якщо відсутній досвід роботи

Поясніть роботодавцю, що ви готові швидко навчатися і хочете отримати саме цю посаду. Згадайте про додаткові курси чи тренінги, які відвідували раніше. Можливо ви брали участь у волонтерських програмах, або володієте необхідними для цієї роботи навичками.

1 липня на обліку в Державній службі зайнятості перебувало майже 518 тис. безробітних. Серед них 58% - жінки, 42% - чоловіки. Половина безробітних має вищу освіту. 33% - закінчили професійно-технічний навчальний заклад, а 17% - загальноосвітню школу. Молодь до 35 років становить третину безробітних. Інша третина - люди, яким від 35 до 44 років. Серед тих, кому понад 45 років, - 40% безробітних.

Зараз ви читаєте новину «Шукаю роботу: що варто розповідати на співбесіді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі