пʼятниця, 09 липня 2021 21:10

Шукаю роботу: назвали найзатребуваніших спеціалістів на початку літа

Шукаю роботу: назвали найзатребуваніших спеціалістів на початку літа
У червні по вакансіям та резюме середня заробітна плата становила 12 тисяч гривень. Фото: pixabay.com

У червні більшість роботодавців пропонували заробітну плату у розмірі 9-12 тис. грн.

Найнижча зарплата, яку обіцяли компанії, - менше 6 тис. грн. Водночас були ті, хто готовий платити понад 30 тис. грн у місяць, свідчать дані "Прозора Робота".

Більшість кандидатів погоджувалися працювати за зарплату у межах 8-13 тис. грн. При цьому розмір середньої зарплати у червні по країні становив 12 тис. грн.

Окрім грошової винагороди компанії пропонували додаткові бонуси та премії, безкоштовне навчання. Готові були проводити корпоративи та регулярно переглядати розмір заробітної плати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де українцям заробити влітку

За кількістю вакансій лідирувала сфера торгівлі. Далі державний сектор, промисловість та виробництво. За кількістю резюме на першому місці також торгівля. Українці шукали роботу у сфері адміністративного персоналу. Заробити також хотіли студенти та люди без досвіду роботи.

У топ-3 професії на території України за останні три місяці за кількістю вакансій увійшли продавець, працівник держустанови та менеджер з продажу. За кількістю резюме - продавець, менеджер з продажу та продавець непродовольчих товарів.

У травні цього року середня зарплата українців була 13 499 грн. Це на 28,1% більше платні рік тому. Тоді вона становила 10 542 грн, повідомляє Держстат.

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у травні становила 13 499 грн. Це на 2,3 раза вище мінімальної. Зараз вона 6 тис. грн. Порівняно з квітнем, середня зарплатня зменшилася на 0,3%.

Зараз ви читаєте новину «Шукаю роботу: назвали найзатребуваніших спеціалістів на початку літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі