пʼятниця, 26 травня 2017 15:21

Суд скасував ліквідацію банку "Михайлівський"

Суд скасував ліквідацію банку "Михайлівський"
Рішення Нацбанку про неплатоспроможність банку "Михайлівський" скасував окружний адміністративний суд Києва. Фото: kriza.com.ua

Рішення Нацбанку про неплатоспроможність банку "Михайлівський" скасував окружний адміністративний суд Києва 15 травня. Це зробив за позовом єдиного власника – компанії "Екосіпан".

Також скасували рішення Фонду гарантування вкладів фізосіб про введення тимчасової адміністрації та рішення про ліквідацію фінустанови, повідомляє FinClub.

Суд констатував, що перерахування 1,507 млрд грн з рахунку ТОВ "Інвестиційно-розрахунковий центр" на рахунки фізосіб хоч збільшило зобов'язання ФГВФО, але не було "операціями банку". Оскільки фінустанова не була стороною договорів позики, а лише виконувала розпорядження клієнта. Згідно із цим, суд вирішив, що банк "Михайлівський" не здійснював операції, внаслідок яких його зобов'язання перед фізособами в межах гарантованої суми зросли за рахунок зменшення зобов'язань перед юридичними особами. Тому причин для неплатоспроможності не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У банку-банкрута лишилися меблі, комп'ютери і причіп

При цьому суд відмовився "зобов'язати НБУ вчинити всі необхідні дії щодо відновлення функціонування банку "Михайлівський". Нацбанк готує апеляцію.

"Національний банк не погоджується з рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва, який 15 травня 2017 року виніс постанову, частково задовольнивши позов ТОВ "Екосіпан" і скасувавши рішення НБУ про віднесення банку "Михайлівський" до категорії неплатоспроможних та ліквідації його, а також обидва рішення ФГВФО", – повідомили в Нацбанку.

На початок року суди стали на бік 12 банків-банкрутів.
11 разів суди підтверджували правомірність рішень Нацбанку про виведення з ринку банків, повідомляють у регулятора.
Зокрема, Окружний адміністративний суд Києва підтвердив правомірність відкликання ліцензії та ліквідацію "КСГ Банку". Його ліквідували у серпні торік.

Зараз ви читаєте новину «Суд скасував ліквідацію банку "Михайлівський"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі