вівторок, 26 квітня 2011 16:45

Суд повернув до Генпрокуратуру справу Макаренка та Діденка

Суд повернув до Генпрокуратуру справу Макаренка та Діденка

Печерський районний суд Києва спрямував до Генеральної прокуратури України справу за обвинуваченням заступника голови НАК "Нафтогаз-Україна" Ігоря Діденка, екс-голови Державної митної служби України Анатолія Макаренка, колишнього заступника начальника Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька.

Відповідне рішення суд виніс розглянувши клопотання підсудних.

Як наголошується в постанові суду, справу в прокуратуру для перегляду обвинувального висновку в зв'язку з порушенням Генпрокуратурою кримінальної справи стосовно екс-прем'єра України Юлії Тимошенко щодо "газових контрактів" 2009 року.

Суд мотивував своє рішення тим, що у кримінальних справах стосовно Діденко, Макаренко і Тимошенко "вивчаються ті ж події і обставини".

"Справу повернути генеральному прокурору", - йдеться в ухвалі суду.

Нагадаємо, що Арбітражний інститут торгівельної палати міста Стокгольм зобов'язав НАК "Нафтогаз Україна" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд кубометрів газу.

Служба безпеки України (СБУ) завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням посадових осіб НАК "Нафтогаз Україна" і Державної митної служби в розтраті належить компанії RosUkrEnergo АG природного газу та його незаконного розмитнення в лютому-березні 2009 року.

За даними СБУ, в ході слідства зібрано достатньо доказів, що підтверджують провину обвинувачених в інкримінованих їм злочинах. У даній справі заарештовані Діденко, Макаренка і Шепітька. Макаренко був заарештований в кінці червня, Діденко - у липні 2010 року.

У квітні поточного року Генпрокуратура порушила третю за рахунком кримінальну справу стосовно Тимошенко по "газових контрактах" 2009 року - за перевищення влади і службових повноважень при укладанні цих контрактів.

Справу порушено за ч. 3 ст. 365 КК України. Встановлено, що Тимошенко, перевищуючи свої службові повноваження при укладанні газових контрактів в 2009 році з РФ, спричинивши збитки державі на суму понад 1,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Суд повернув до Генпрокуратуру справу Макаренка та Діденка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі