четвер, 15 листопада 2018 07:37

Субсидії "заднім числом" - уряд повідомив приємну новину

Субсидії "заднім числом" - уряд повідомив приємну новину
Українці, які не отримали субсидію, матимуть знижку. Фото: etcetera.media

Українці, які подали документи на субсидію ще кілька тижнів назад, але до цих пір отримують платіжки без неї, зможуть отримати знижку "заднім числом".

"У будь-якому випадку, якщо управління соціального захисту населення прийняло в родини документи на оформлення урядової знижки в оплаті житлово-комунальних послуг, субсидія буде обов'язково призначена з моменту оформлення заяви", - йдеться в постанові Кабміну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав недоліки системи субсидій в Україні

Затримки з призначенням субсидії можуть відбутися, наприклад, через необхідність комісії перевірити, чи дійсно сім'я потребує допомоги. Також, згідно з постановою Кабміну, знижку можуть отримати навіть ті сім'ї, які не відповідають новим правилам. Правда, при цьому витрати на їх комуналку компенсуватимуть з місцевого бюджету, а не державного.

Вже з наступного опалювального сезону субсидії будуть видавати грошима. Для цього перевірять усіх субсидіантів. Щоб відсіяти липових бідняків, дані про претендентів на субсидії будуть запитувати у Державної фіскальної служби (податкової), Міністерства юстиції, банків та міграційної служби. Вся ця інформація буде збиратися і оброблятися у Мінфіні.

Зараз ви читаєте новину «Субсидії "заднім числом" - уряд повідомив приємну новину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі