вівторок, 15 січня 2013 11:24

Ставки за депозитами знизяться обов'язково - експерт

Ставки за депозитами знизяться обов'язково - експерт
Фото: liga.net

Ставки за депозитами в Україні знизяться навесні цього року.

Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко в ефірі Першого ділового каналу.

"Це повинно бути обов'язково. Якщо уважно подивитися на історію, то у нас в кінці року ставки за депозитами зростають, а на початку року знижуються. Зниження, як правило, триває всю весну, все літо. А восени, як правило, знову зростають. Швидко чи ні, але ставки знижуватимуться перш за все на гривневих депозитах", - сказав він.

За його словами, деякі банки вже знизили ставки за депозитами.

"Деякі "святкові" депозитні програм закінчилися, деякі закінчуються у кінці січня. Класичні ставки знизилися на 3-4%. Деякі банки пропонують 17% на рік, хоча раніше давали 20-22%", - розповів Охріменко.

Він також уточнив, до якого саме рівня знизяться депозитні ставки у гривні та у доларах.

"У великих банках депозитні ставки знизяться до 16-17%. Звісно, маленькі банки зможуть встановлювати і 25% річних. Якщо говорити про валюту, то буде десь близько 5% річних у великих надійних банків", - зазначив Охріменко.

Нагадаємо, у грудні 2012 року зріс інтерес населення до гривневих депозитів - за один місяць громадяни поклали на банківські рахунки 6,4 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Ставки за депозитами знизяться обов'язково - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі