понеділок, 03 листопада 2014 11:34

Стан рубля тяжкий і нестабільний: покращення не передбачають

Стан рубля тяжкий і нестабільний: покращення не передбачають
Фото: tsn.ua

4 листопада, станом на 11:15 за місцевим часом, російський рубль на Московській біржі торгується біля позначки 43,5 рубля за долар. Це близько до історичного мінімуму в районі 43,6 рубля за долар, якого російська валюта сягнула під час торгів 30 жовтня.

Торік у ці ж дні долар у Росії купували по 32-33 рублі. Таким чином, за рік російська валюта втратила близько третини вартості, передає Радіо Свобода.

Рубль також слабшає і щодо єдиної європейської валюти. Станом на 11:15 російська валюта торгувалася близько позначки 54 з третиною рубля за євро. Це дещо нижче від історичного мінімуму в 55 рублів за євро, який також фіксувався минулого четверга.

Нагадаємо, що країни Заходу запровадили проти Росії кілька раундів санкцій через агресивну політику щодо України – анексію Криму та підтримку озброєних сепаратистів на Донбасі.

Ринкові аналітики припускають, що через визнання Росією так званих "виборів" на території "ДНР" і "ЛНР", проведених 2 листопада нелегальними збройними угрупованнями, можуть бути запроваджені нові санкції.

Зараз ви читаєте новину «Стан рубля тяжкий і нестабільний: покращення не передбачають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі