понеділок, 26 жовтня 2015 11:35

США розширюють розслідування угод Deutsche Bank із РФ

США розширюють розслідування угод Deutsche Bank із РФ
Фото: dw.com

Сполучені Штати розширюють розслідування у справі про відмивання грошей, порушеній проти Deutsche Bank, одного з провідних банків Німеччини.

Слідчі з'ясовують діяльність фінансової установи в Росії на тлі повідомлень про можливі порушення санкцій, повідомляє The Financial Times.

За цими даними, фахівці ретельно вивчатимуть угоди, проведені московським офісом Deutsche Bank. Транзакції відбувались у доларах США, до них, імовірно, причетний колишній співробітник банку, громадянин США.

Це одне з перших відомих американських розслідувань щодо компанії, яка представлена на Wall Street, пов'язане з потенційним порушеням західних санкцій проти Росії, запроваджених після анексії Криму.

Розслідування стосується так званих "дзеркальних угод" на суму близько 65 млрд дол. За цією схемою, російські клієнти через московський офіс Deutsche Bank купували цінні папери за рублі, а згодом через лондонський офіс цієї ж фінустанови продавали ці папери вже за іноземну валюту, в тому числі долари.

Зараз ви читаєте новину «США розширюють розслідування угод Deutsche Bank із РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі