понеділок, 21 листопада 2011 09:19

США провалили скорочення бюджетного дефіциту, загроза кризи наростає - джерело

США провалили скорочення бюджетного дефіциту, загроза кризи наростає - джерело

Члени спеціального комітету конгресу США не змогли домовитися про порядок скорочення бюджетного дефіциту.

Про це повідомило джерело в Республіканській партії.

Офіційної заяви з цього приводу очікуєть сьогодні після 10:00 за київським часом.

Джерело підкреслило, що, незважаючи на місяці зусиль, представники демократів і республіканців так і не досягли компромісу, що влаштував би обидві сторони.

Нагадаємо, раніше конгресмени створили спеціальний двопартійний комітет, до завдань якого входить розробка програми економії бюджетних коштів і зниження бюджетних витрат. Комітет повинен представити стратегію скорочення бюджетного дефіциту щонайменше на $ 1,2 трлн не пізніше 23 листопада.

У разі невдачі владі США неминуче доведеться скоротити бюджетні витрати на аналогічну суму будь-яким можливим шляхом, що стане ударом для ослабленої американської економіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після кризи Європа зовсім по-іншому дивитиметься на Україну - експерт

Щодо спільної заяви відомо, що її зробить республіканець з палати представників Джеб Хенсарленг і сенатор-демократ Петті Мюррей. Як очікується, вони повідомлять, що комітет з 12 членів не дійшов згоди щодо того, яким чином домогтися скорочення бюджетних витрат на $ 1,2 трлн у наступні 10 років.

Під час обговорення передбачалося урізати різні витрати, зокрема на армію і на систему медичного страхування. З іншого боку, передбачалося збільшити податковий тягар на корпоративний сектор. Однак досягьти консенсусу не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні доведеться важко боротися зі світовою кризою - МВФ

За прогнозами фінансових аналітиків, офіційна заява про провал може завдати серйозного удару по ринковим котируванням на торгових майданчиках по всьому світу.

Зазначимо, 17 листопада повідомлялося, що державний борг США перевищив позначку в $15 трлн.

Зараз ви читаєте новину «США провалили скорочення бюджетного дефіциту, загроза кризи наростає - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі