неділя, 05 травня 2019 01:43

США і Словаччина назвали "Північний потік-2" геополітичною зброєю

США і Словаччина назвали "Північний потік-2" геополітичною зброєю
Росіяни продовжують будувати "Північний потік-2". Фото: РБК

Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Словаччини Пітер Пеллегріні наголосили на неприпустимості використання енергетичних проектів, включаючи Nord Stream 2 (Північний потік-2), в якості геополітичної зброї.

"Наші країни також підтверджують, що енергетична безпека є основою національної безпеки. Ми знову заявляємо про свою незгоду з використанням енергетичних проектів в якості геополітичного зброї, включаючи Північний потік - 2", - йдеться у заяві за підсумками зустрічі Трампа і Пеллегріні.

Офіційний Вашингтон послідовно виступає проти будівництва російського газопроводу "Північний потік - 2", який має на меті поставку російського газу до Європи в обхід України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північний потік-2: коли запрацює і скільки втратить Україна

12 березня Європарламент прийняв резолюцію, в якій висловив політичне переконання про необхідність зупинити проект газопроводу "Північний потік-2", який не відповідає стратегічним інтересам ЄС.

Зараз ви читаєте новину «США і Словаччина назвали "Північний потік-2" геополітичною зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі