понеділок, 01 березня 2021 11:04

США хочуть створити електронний долар

США хочуть створити електронний долар
У США обговорюють створення електронного долара. Фото: pixabay

У США обговорюють, чи варто створити електронний долар.

Спочатку хочуть широко обговорити таку ініціативу з громадськістю, повідомив глава Федеральної резервної системи США Джером Пауелл.

За його словами, долар є резервною світовою валютою, тому США відповідальні за те, щоб зробити таке нововведення правильно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вигідно обмінювати валюту

Здобутки в галузі електронних фінансових технологій, мереж 5G, смартфонів і електронної комерції стають все помітнішими. Тому в основних економіках світу існує більше усвідомлення того, що є тенденція до переходу на цифрові валюти, які стануть важливою частиною майбутньої грошової системи.

Китай має лідерство в розробці цифрового юаня. Його випробовують у багатьох містах країни. Водночас Велика Британія, Канада та Японія також активно вивчають життєздатність своїх цифрових валют. Попри деякі побоювання ринку, що випуск цифрових валют центральних банків може привести до нового витка конкуренції або суперництва між криптовалютами, створення потенційного цифрового долара США як і раніше має велике значення.

У січні 2021-го кількість нових користувачів криптовалют стрімко зросла і досягла 106 млн. Упродовж місяця інвесторів у цифрові валюти стало на 15,7% більше, тоді як у попередні 3 місяці темпи зростання становили 0,8−1,3%.

Зараз ви читаєте новину «США хочуть створити електронний долар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі