пʼятниця, 15 травня 2015 17:39

СОТ: Україна має скасувати додатковий імпортний збір до кінця року

СОТ: Україна має скасувати додатковий імпортний збір до кінця року
Фото: tsn.ua

Країни-члени Світової організації торгівлі на засіданні наприкінці квітня закликали Україну скасувати додатковий імпортний збір у 5-10% не пізніше кінця 2015 року.

Про це повідомляється у звіті про участь української делегації у засіданні СОТ, опублікованому на сайті Мінекономрозвитку.

Згідно з документом, Україна спільно з представником Міжнародного валютного фонду представила реальну ситуацію в економіці країни, включаючи макроекономічні показники і проблеми з платіжним балансом.

При цьому частина членів СОТ зазначила, що додатковий імпортний збір створює додаткове навантаження на їх експортерів.

Наступне засідання СОТ із цього питання відбудеться 11 червня.

Нагадаємо, що тимчасовий збір з імпорту за ставками 10% і 5% уряд України запровадив наприкінці лютого строком на 12 місяців задля стабілізації платіжного балансу та ситуації на валютному ринку.

Збір не поширюватиметься на критичний імпорт, медичні засоби, енергетичні ресурси.

У березні радник прем'єр-міністра Валерій Пятницький повідомив, що до закінчення терміну дії додаткових мит в уряді мають намір підняти питання про їх відміну або зменшення.

Зараз ви читаєте новину «СОТ: Україна має скасувати додатковий імпортний збір до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі