понеділок, 11 квітня 2011 12:12

Сорос попередив про неконтрольовану інфляцію однієї з найбільших економік

Сорос попередив про неконтрольовану інфляцію однієї з найбільших економік

Рішення уряду Китаю про підтримку ослабленого курсу юаня призводить до зростання ризиків інфляції в країні, їх виходу з-під контролю влади, вважає відомий інвестор-мільярдер Джордж Сорос.

Хоча цей підхід багато в чому убезпечив країну від наслідків фінансової кризи 2008 року, Китай занадто затримав "звільнення" курсу нацвалюти, наводить виступ Сороса на конференції в Бреттон-Вудсі агентство Bloomberg.

"Було б украй корисно дозволити валюті зміцнитися, щоб контролювати інфляцію. Але влада Китаю втратила цю можливість. Тепер інфляція  певною мірою вийшла з-під контролю, й існує серйозна небезпека інфляційної спіралі", - сказав Сорос.

Як прогнозують опитані Bloomberg економісти, темпи інфляції в Китаї в березні прискорилися до 5,2%, таким чином, вони третій місяць поспіль залишалися вище запланованих урядом країни на 2011 рік 4%.

Раніше повідомлялося, що Народний банк Китаю минулого тижня підвищив процентні ставки за кредитами і депозитами строком на 1 рік на 25 базисних пунктів. З 6 квітня ставка за річними кредитами в Китаї становить 6,31% річних, за депозитами на той же термін - 3,25%.

З кінця третього кварталу 2010 року центральний банк Китаю підвищував процентні ставки вже чотири рази і шість разів посилював вимоги до банківського капіталу.

Багато аналітиків минулого тижня відзначали зростаючу ймовірність чергового підвищення процентних ставок за кредитами і депозитами в Китаї.

Зараз ви читаєте новину «Сорос попередив про неконтрольовану інфляцію однієї з найбільших економік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі