пʼятниця, 18 березня 2011 21:03

Щомісячну подачу декларації про доходи скасують?

Щомісячну подачу декларації про доходи скасують?

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики пропонує Державній податковій службі (ДПС) призупинити застосування щомісячної податкової декларації з податку на доходи  фізичних осіб.
Як зазначив голова профільного комітету ВР, народний депутат від Партії регіонів Віталій Хомутинник, це рішення було прийнято зважаючи на численні скарги платників податків у зв'язку з неналежною організацією роботи щодо подання зазначеної звітності до податкових органів, зокрема несвоєчасного опублікування форм декларацій і необгрунтованого розширення кількості її показників.

Хомутинник пояснив, що застосування зазначеної декларації було ініційовано Міністерством фінансів і регулюється нормами ст. 176 Податкового кодексу, в якій говориться, що особи, які мають статус податкового агента, повинні щомісяця подавати до органів податкової служби декларацію з податків на доходи фізичних осіб.

"Одночасно, Державна податкова служба України змінила декларацію всупереч нормам Податкового кодексу, зокрема, необгрунтовано збільшилася кількість показників, передбачених Податковим кодексом," - сказав Хомутиннік.

При цьому він додав, що профільний комітет ВР проаналізував обгрунтованість та доцільність подальшого застосування декларацій з урахуванням позицій платників податків і сприяв рішенню внести зміни до Податкового кодексу.

За словами Хомутинника, зміни до Податкового кодексу будуть розглядатися ВР протягом поточної сесії, зокрема, норма, яка передбачає вилучення з Податкового кодексу положення про подання щомісячної декларації з податку на доходи фізичних осіб.

Як повідомлялося, в Україні спостерігаються черги підприємців, що здають податкові декларації. У зв'язку з цим керівництво Державної податкової адміністрації прийняло рішення, що до 21 березня всі податкові інспекції будуть працювати з 08:00 до 21:00 без вихідних.

Зараз ви читаєте новину «Щомісячну подачу декларації про доходи скасують? ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі