субота, 09 квітня 2011 19:19

Соцстрах розрахується за лікарняними "найближчим часом"

Соцстрах розрахується за лікарняними "найближчим часом"

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності планує повністю розрахуватися з громадянами за виплатими лікарняних "найближим часом".

Про це заявив директор відомства Едуард Ушаков в ефірі Першого ділового каналу.

"Ми знайшли можливість разом зі сторонами соціального партнерства прийняти постанову щодо черговості погашення виплат по всіх напрямках фінансування Фонду соціального страхування. Напротязі другого та третього кварталу закриємо всі можливі шляхи махінацій і нецільового використання коштів. Найближчим часом - так як ми удвічі скоротили цю заборгованість - думаю, ми її погасимо", - сказав він.

За словами Ушакова, також буде уведено додаткову систему захисту лікарняних листків.

"На сьогоднішній день є статистика: видається орієнтовно 12 млн лікарняних листків. Від 1 до 2% ми перевіряємо. І дійсно, третина видана або з порушенням видачі, або з порушенням продовження. Ми найближчим часом будемо виносити пропозицію до Міністерства соціальної політики щодо збільшення кількості лікарів-експертів, які будуть більш ретельно і більш ефективно контролювати лікарняні листки, тому що фактично 120 лікарям неможливо перевірити таку навалу листікв, яку ми маємо в нашій державі. Ми маємо створти систему електронного контролю цих листків, їх друкування, розповсюдження, видачі і заповнення. Найближчим часом ми з Міністерством охорони здоров'я розробимо концепцію щодо заміни форми лікарняних листків. Можливо, це буде штрих-кодування або електронна система захисту", - зазначив чиновник.

Як повідомив Ушаков, Соцстрах зараз працює над унеможливленням використання працівниками робочого часу в особистих цілях.

"Створюється єдина система реєстру листків непрацездатності в Одеській, Івано-Франківській, Харківській областях. Ми очікуємо від цієї співпраці близько 300 млн конкретних коштів, які ми виявимо як сфальшовані, щоб використати їх по інших напрямках роботи Фонду з виплати соціальних послуг", - підкреслив він.

"Крім того, потребує негайного вирішення питання щодо створення потужної системи страхових лікарів-експертів. Упевнений, що найближчим часом фіскальні органи, контролюючі створять низку заходів щодо виявлення цих правопорушень та шахрайських дій", - зазначив Ушаков.

Зараз ви читаєте новину «Соцстрах розрахується за лікарняними "найближчим часом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі