вівторок, 15 березня 2011 09:06

Щоб населення підтримало владу, його дохід треба збільшити удвічі - соціолог

Щоб населення підтримало владу, його дохід треба збільшити удвічі - соціолог

Населення України в середньому отримує в 2,2 рази менше за свої потреби.

Такі дані озвучила голова правління Інституту соціологічних досліджень ім. Яременко Ольга Балакірєва під час круглого столу.

"Розрив між рівнем доходів і потребами населення на сьогодні становить у середньому 2,2 раза. Це говорить про те, що для того, щоб населення почало підтримувати владу, його дохід потрібно підняти в середньому в 2,2 раза", - пояснила Балакірєва.

За її словами, цього року розрив між доходами і потребами населення дещо зменшився, так, як останніми роками він становив 2,4 і 2,6 раза, але тим не менш, він залишається досить високим. Примітно, що, як повідомила Балакірєва, розрив збільшується відносно бідних і молодих людей.

При цьому вона зазначила, що механічно вирішити це протиріччя зараз немає можливості через низький доходу фонду оплати праці.

Нагадаємо, як свідчить соціологічне дослідження, проведене КМІС, люди, які можуть купити все, що побажають, на 100% щасливі.

Серед тих, хто може дозволити собі деякі дорогі речі, наприклад, телевізор, холодильник, - назвали себе щасливими 94% людей.

З тих, кому вистачає на їжу, одяг і невеликі заощадження (але не на дорогі покупки), вважають себе щасливими 75%.

Зараз ви читаєте новину «Щоб населення підтримало владу, його дохід треба збільшити удвічі - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі