середа, 16 червня 2021 21:10

Що робити, якщо вас планують звільнити: поради

Що робити, якщо вас планують звільнити: поради
У попереднього роботодавця можете попросити рекомендації. Тоді швидше вдасться знайти нову роботу. Фото: pexels.com

Якщо запідозрили, що вас планують звільнити з роботи, проаналізуйте ймовірні причини цього.

Насамперед важливо об'єктивно оцінити, чи ви справляєтеся з поставленими задачами та обов'язками. Згадайте, чи запізнювалися на роботу. Можливо не вдалося впоратися з проєктом. Далі варто запитати думку керівництва щодо ваших підозр, пише Work.ua.

Якщо хочете залишитися в компанії, спробуйте виправити помилки через які вас звільняють. Наприклад, змініть планування, спробуйте нові методики роботи, запишіться на курси підвищення кваліфікації. Будьте готові погодитись на нижчу посаду або зарплату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку незвичну роботу пропонують українцям

Водночас важливо переглянути свій трудовий договір. Тоді зможете розібратися, на яку вихідну допомогу можете розраховувати. Пам'ятайте, при звільненні за власним бажанням жодну вихідну допомогу вам не виплатять. Тож не погоджуйтеся написати заяву "нібито ви самі пішли".

Намагайтеся не сваритися з керівництвом. Можете попросити рекомендації для пошуку нової роботи. Бережіть свою репутацію.

З початком літа роботодавці активно публікують вакансії для молоді. Серед найпопулярніших професій: менеджери, продавці, кур'єри та касири. У середньому студенти без досвіду роботи можуть заробити 13,5 тис. грн. Це на 40% більше, ніж влітку 2020 року.

Наприклад, менеджеру готові платити 12,5 тис. грн, оператору call-центра — 25 тис. грн. Зарплату 8,6 тис. грн обіцяють продавцю, 13,5 тис. грн - промоутеру.

Зараз ви читаєте новину «Що робити, якщо вас планують звільнити: поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі