субота, 24 жовтня 2020 13:15

Що буде з курсом долара після виборів - аналітики дали прогнози

Що буде з курсом долара після виборів - аналітики дали прогнози
Після виборів курс долара знизиться. Фото: pexels.com

Курс долара США в Україні після першого туру місцевих виборів знизиться з 28,3 до 28,2 грн/$.

Так прогнозує старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб, повідомляє "Обозреватель".

"На найближчий тиждень ми очікуємо незначне зниження курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 28,2 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 28,1/28,3 грн", - прогнозує експерт.

На минулому тижні курс долара на всіх сегментах валютного ринку знизився на 0,1-0,2%. З минулого четверга офіційний курс долара США знизився з 28,32 до 28,27 грн.

За даними компанії УкрДилінг, попит/пропозиція за цей же час знизилися від 28,33/28,35 до 28,28/28,29. Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках за тиждень знизилися з 28,24/28,43 до 28,19/28,39. Спред між середньою покупкою і середньої продажем зберігся на рівні 0,7%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після виборів долар піде вгору

Член Ради Нацбанку Василь Горбаль назвав ситуацію з курсом гривні стабільною і прогнозованою. Останнім часом населення не чинило тиску на вартість іноземної валюти. Зараз в Україні спостерігається позитивне сальдо платіжного балансу. Це відбувається незважаючи на рецесію світової економіки. Навантаження на курс поки немає. Він коливається в рамках психологічно прийнятних позначок як для населення, так і для бізнесу.

У понеділок, 26 жовтня, долар і євро здорожчають. Офіційні курси валют оприлюднив Національний банк України.

Зараз ви читаєте новину «Що буде з курсом долара після виборів - аналітики дали прогнози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі