Ексклюзиви
неділя, 16 травня 2021 17:22

Що буде з цінами на продукти – експерт дав прогноз

Що буде з цінами на продукти – експерт дав прогноз
Деякі продукти можуть ще подорожчати. Фото: pixabay.com

В Україні можуть подорожчати деякі продукти.

Зокрема, є ризики зростання цін на соняшникову олію, на кукурудзу, а це тягне за собою зростання вартості м'яса. Про це розповів голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко у програмі "Сьогодні День".

"Такі ризики лишаються. Хоча, за моїми прогнозами, понад місяць ми бачимо зниження цін практично на все, і це триватиме впродовж літа. Оскільки зараз ми збільшили й кількість молока, скоро піде молода городина – це також позитивно вплине на ціни, ціни підуть вниз. Те саме і з курячими яйцями", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Огірки почали різко дешевшати

Також експерт пояснив, як впливає на ціни експорт продуктів.

"Тут виникає питання, чи можуть наші окремі виробники експортувати цю продукцію. Отам, де вони збільшують експорт, ми бачимо, що, можливо, ціна і знизилась. Але через те, що багато вивозиться, ми бачимо, що ціна залишається такою, як є. Як, наприклад, по тих самих курячих яйцях", — сказав він.

Ціни на черешні, персики й абрикоси в Україні залежатимуть від погоди у травні. Але не піднімуться вище рівня 2020 року. Якщо буде багато дощів, ми будемо мати багато черешні невисокої якості, ціна на неї буде значно нижча. Торік таку черешню продавали на ринках навіть від 25 грн/кг. Якісна черешня коштувала 60 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Що буде з цінами на продукти – експерт дав прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути