понеділок, 17 лютого 2020 21:10

Скільки українців знайшли роботу за допомогою кар'єрних радників

Скільки українців знайшли роботу за допомогою кар'єрних радників
Кар'єрні радники допомагають знайти роботу. Фото: gromada.com.ua

За рік послугами кар'єрних радників скористалися 1,024 млн безробітних. Такі спеціалісти почали працювати у центрах зайнятості з січня 2019-го, повідомили Gazeta.ua у Державному центрі зайнятості.

Інститут кар'єрного радника в Україні запровадили у рамках модернізації служби зайнятості за сприяння Міжнародної організації праці. Відповідну постанову Кабмін затвердив 19 вересня 2018-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На скільки цьогоріч зросте реальна зарплата українців

Кар'єрні радники допомагають знайти роботу. Разом з безробітними розробляють конкретні кроки, оцінюють ризики та можливості, пов'язані з працевлаштуванням. За необхідності, проводять для безробітних профілювання. Визначають набір послуг, які рекомендовані людині.

З січня по вересень 2019-го, порівняно з аналогічним періодом 2018 року, кількість зайнятих українців віком 15-70 років зросла на 219 тис. осіб, або до 58,3%. Роботу мали 16,6 млн громадян.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців знайшли роботу за допомогою кар'єрних радників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі