четвер, 19 липня 2018 16:06

Скільки нелегальних обмінників валюти працює в Україні

Скільки нелегальних обмінників валюти працює в Україні
Нелегальні обмінники працювали у Дніпропетровській, Донецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Рівненській, Харківській, Черкаській областях та у Києві. Фото: Кореспондент

Нацбанк виявив 39 нелегальних пунктів обміну валют у різних областях України.

Регулятор у першому півріччі поточного року здійснив 506 перевірок пунктів з обміну валюти. Перевірки проводились у Києві, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кропивницькій, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій областях, повідомили у прес-службі НБУ.

Нелегальні обмінники працювали у Дніпропетровській, Донецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Кропивницькій, Київській, Львівській, Рівненській, Харківській, Черкаській областях та у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як не стати жертвами банківських шахраїв

Під час перевірки регулятор зафіксував недоліки: ненадання матеріалів на письмовий запит уповноваженого працівника НБУ, здійснення обміну валют без документального оформлення, невідповідність залишків готівкових коштів у касі бухгалтерським документам.

Відповідну інформацію Нацбанк передав правоохоронцям.

У клієнтів ПриватБанку шахраї знову почали виманювати гроші. Надсилають фейкові повідомлення про поповнення банківського рахунку. Щоб дізнатися детальну інформацію про кошти, власнику картки пропонують перейти за посиланням, яке веде на фальшиву квитанцію з фішинговим сайтом Приват24.

Зараз ви читаєте новину «Скільки нелегальних обмінників валюти працює в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі