середа, 16 травня 2018 21:10

Скільки коштує приготувати улюблену страву українців

Скільки коштує приготувати улюблену страву українців
На кінець квітня поточного року приготувати борщ коштувало 87 грн. За середньостатистичними цінами державного моніторингу місяцем раніше традиційна страва обходилась в 80,8 грн. Фото: Магги

За квітень 2018-го український борщ подорожчав майже на 8% або на 6,2 грн за каструлю.

"Минулого місяця найбільше дорожчали складові борщового набору. Для приготування 4 літрів борщу знадобиться 600 грам свинини. У квітні вона коштувала 70 гривень. 500 грам буряку — 6,3 гривень, картоплі – 3,9 гривні. Для борщу потрібно 300 грам капусти і 200 грам моркви. У квітні це коштувало 2,8 і 2,6 гривні, відповідно. За 200 грам цибулі потрібно було заплатити 1,4 гривні", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Таким чином, на кінець квітня поточного року приготувати борщ коштувало 87 грн. За середньостатистичними цінами державного моніторингу місяцем раніше традиційна страва обходилась в 80,8 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує курятина в українських супермаркетах

"За місяць свинина додала 4 гривні, буряк – 90 копійок, морква - 40 копійок. Цибуля подорожчала на 20 копійок, капуста – 60 копійок, картопля – 10 копійок", - додав Дорошенко.

Водночас овочевий кошик в Україні на 2% дешевше, ніж в Польщі. Хоча окремі місяці був на 20% дорожчим.

В Україні м'ясо дорожчатиме далі. Адже 70% у структурі виробництва м'яса становить вартість кормів. Водночас з початку 2018-го їх вартість зросла на третину і продовжує рости.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує приготувати улюблену страву українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі