понеділок, 06 серпня 2018 12:30

Скільки коштує базовий набір школяра

Скільки коштує базовий набір школяра
Експерти порахували скільки коштує набір першокласника цьогоріч. Фото із відкритих джерел.

Яку суму варто виділити батькам, щоб зібрати дитину до школи 2018 року.

Працівники компанії ОLX зробили такі розрахунки. Нині на їхньому сайті зареєстровано понад 100 тис. оголошень у категорії "товари для школярів", а середній бюджет на покупку "набору першокласника" може скласти майже 2 тис. грн, передає Главком.

Перше, що потрібно школяру, - портфель. В середньому, його ціна приблизно 300 грн. Проте, іноді сягає захмарних 1 тис. грн. А от купівля стандартного набору канцтоварів коштуватиме майже 500 грн. До нього входять - укомплектований пенал з 2 кульковими ручками, 2 простими олівцями, лінійкою, стругачкою, гумкою, набором для малювання, а також щоденник і комплект із 10 зошитів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як визначити, чи готова дитина до школи

Найдорожча стаття витрат - шкільна форма. Комплект зі штанів, 2 сорочок, туфель і спортивного костюма з кросівками для хлопчика коштуватиме 1 тис. грн. Одягнути дівчинку дорожче. Її гардероб із 2 блузок, спідниці, шкільного сарафана, туфель, спортивного костюма й кросівок обійдеться в 1105 грн.

Загалом вартість набору першачка - понад 1,8 тис. грн. Проте, ця сума може коливатися. Усе залежить від цін виробників і якості товарів.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує базовий набір школяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі