понеділок, 05 серпня 2013 09:09

Ситуація з "Рошен" показала, що Митний союз гірший за ЄС - експерт

Ситуація з "Рошен" показала, що Митний союз гірший за ЄС - експерт
Російська сторона використовує засоби тиску, підкреслив Валерій Гладкий. Фото: obozrevatel.com

Обмеження Російською Федерацією ввезення на свою територію продукції українських кондитерів розглядається як черговий і традиційний етап загострення відносин України та Росії в економічній сфері.

Про це заявив директор аналітичного центру Бюро економічних та соціальних технологій Валерій Гладкий у ефірі Українського радіо.

"Традиційно це загострення відбувається після певних рухів у політичній площині - після візиту президента Російської Федерації Володимира Путіна до України на святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі. З цього погляду загострення економічних відносин розглядається як відповідь російської сторони на те, що не вдалося досягти певного прогресу в політичних відносинах між двома країнами. Це метод тиску, аби стимулювати українське політичне керівництво розглянути питання про вступ до Митного союзу", - сказав Гладкий.

За його словами, такі кроки Росії свідчать про те, що Митний союз не є рівноцінною альтернативою створенню зони вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом.

"Російська сторона використовує засоби тиску, які не відповідають правилам, нормам, стандартам, які прийняті у Світовій організації торгівлі", - пояснив Гладкий.

Нагадаємо, Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів "Рошен", після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація з "Рошен" показала, що Митний союз гірший за ЄС - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

336

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі