пʼятниця, 10 лютого 2017 16:08

Ситник ховався від учасників пікету ОГХК проти дій НАБУ

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник намагався уникнути зустрічі з пікетувальниками-працівниками підприємств державної "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії". Тому керівник НАБУ попросив співробітників державної інформаційної агенції "Укрінформ", до якої він прибув у п'ятницю о 12.00 для презентації звіту про діяльність НАБУ за останні півроку, провести його до приміщення не через центральний, а через бічний вхід.

Про це кореспонденту "Газети" розповіли журналісти, які були присутні при цій сцені.

Пікетувальники з ОГХК тримали плакати з написами "Завдання НАБУ – зупинка ОГХК?!", "НАБУ дестабілізує успішні підприємства", "НАБУ, подумайте про наші сім'ї!", "НАБУ! Лови корупціонерів, а не виконуй замовлення "грузинських варягів!" і через гучномовець озвучували свої вимоги.

 

Протягом прес-конференції Ситник, як засвідчили журналісти, кілька разів ображено згадував про пікет і звинувачував у його організації "певні політичні проекти".

Як відомо, колектив державної "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії" раніше звернувся до президента, прем'єр-міністра, уряду, Фонду державного майна, Генеральної прокуратури із закликом не допустити знищення підприємств концерну.

"Знайшлися гравці, які намагаються обвалити вартість компанії, зірвати приватизацію ОГХК і не допустити приходу міжнародних інвесторів. Очевидно, в інтересах олігархічних кіл, — ідеться в заяві 6 тис. працівників концерну. — В контролі над українською титановою сировиною через посередників зацікавлена й Росія.

Сьогодні бачимо виконання політико-економічного замовлення з боку НАБУ та Спеціальної антикорупційної прокуратури. Мета — повтор ситуації зі зривом приватизації Одеського припортового заводу. НАБУ обвалило його вартість зі стартових 530 мільйонів доларів до нуля й майже зробило банкрутом. В обох випадках за діями силових структур проглядається "грузинський слід". Першим заступником директора бюро є Гізо Угулава, соратник Міхеіла Саакашвілі — екс-президента Грузії й колишнього голови Одеської облдержадміністрації".

 

"Звинувачення НАБУ безпідставні й нічим не підтверджені. За останні два роки наша компанія впевнено зростає. Чистий дохід збільшився на 65 відсотків і досяг майже 2 мільярди гривень. Надходження податків до місцевих і державного бюджетів 2016 року порівняно з попереднім зросли вдвічі. Уся діяльність ОГХК прозора й постійно контролюється державою. Торік компанія успішно пройшла аудит однією з провідних міжнародних аудиторських фірм", - ідеться в заяві колективу ОГХК.

Як прогнозує політолог Андрій Миселюк, за результатами аудиту НАБУ його директор Артем Ситник може позбутися своєї посади.

Зараз ви читаєте новину «Ситник ховався від учасників пікету ОГХК проти дій НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі