четвер, 05 квітня 2012 19:30

"Сирна проблема" довго не вирішувалась через галас - експерт

"Сирна проблема" довго не вирішувалась через галас - експерт
Руслан Швець: остаточна дата врегулювання "сирної проблеми" досі невідома. Фото: newsua.com.ua

"Сирна проблема" Між Росією та Україною була би вирішена ефективніше без маніпуляцій інформаційними технологіями.

Таку думку висловив експерт аграрних ринків Руслан Швець у ефірі Українського радіо.

"На мою думку, ці питання елементарно технічно вирішуються. Наші підприємства протягом років постачали сир у Росію, і тут в один момент виявили щось таке, що може зашкодити здоров'ю громадян ... Якби такі заяви були подані без голосних заяв, без преси, без шуму, будь-який завод вирішив би це у робочому порядку, і не треба було би зупиняти поставку сиру", - сказав він.

За його словами, попри досягнення певного консенсусу в "сирному питанні", остаточна дата його врегулювання досі невідома.

"В жодній заяві не було чітко встановленої дати. Ніби й відбулась домовленість, але ми все одно не бачимо конкретної дати, коли все ж таки буде відновлено постачання", - наголосив Швець.

Крім того, вважає експерт, залучення до переговорного процесу міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка стало "логічним завершення нелогічного протистояння", але не ключовим.

"Стільки було зроблено з боку міністерства аграрної політики, з боку нашої Держветфітослужби, наших представництв і консульств, що пора би закінчити ці війни і перейти до якогось конструктиву", - підкреслив Швець.

Зараз ви читаєте новину «"Сирна проблема" довго не вирішувалась через галас - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі