пʼятниця, 12 липня 2013 17:07

Сімейний психолог заробляє 120 гривень за годину консультації

Сімейний психолог заробляє 120 гривень за годину консультації
На прийом до сімейного психолога щодня записуються 2-3 людини. Фото: detective-lviv.com

"На прийом рідко приходять парами. Найчастіше звертаються жінки, від яких чоловіки пішли до коханки, вдови і ті, хто розлюбив партнера і не може більше з ним жити", - розказує київський сімейний психолог Людмила Герасимчук.

На прийом до неї щодня записуються 2-3 людини.

"Переважно приходять жінки, бо чоловіки не звикли відкривати душу перед психологом, - пояснює Людмила Володимирівна. - Психолог повинен стати для пацієнта другом, якому не соромно вилити душу. Прийом триває годину. Якщо приходить на бесіду подружжя - не довше 90 хвилин. Цього часу достатньо, щоб обидві сторони висловились і почули один одного, а я змогла уточнити і роз'яснити ситуацію, вислухати, порадити і намітити виходи з проблемної ситуації".

1 год. консультації у психолога обходиться у 120 грн, 1,5-годинний сеанс - 150 грн.

"Часто криза у сім'ї назріває, бо хтось із партнерів зраджує, іде в запій, розтринькує сімейний бюджет. Кожна друга жінка, яка приходить на прийом, підозрює чоловіка у зраді. Я не приватний детектив. Не можу простежити за її половинкою, виправдати чи, навпаки, зловити на гарячому і засудити партнера. Намагаємося зрозуміти причини: чого чоловік шукає коханку, йде з дому чи не бажає повертатися до сім'ї після роботи. Найбільше скарг чую від домогосподарок. Вони найменш упевнені в собі, бояться, що чоловік втратить до них інтерес, зрадить і покине".

Герасимчук орендує офіс на вул. Пушкінській у центрі Києва. З персоналу наймає лише секретарку, яка записує клієнтів і бере з них оплату за сеанс.

"Часто приводять на консультації дітей, які пережили страх, - розказує Людмила Володимирівна. - Багатьом дорослим доводиться допомагати боротися зі стресами, пригніченістю і депресією, гнівом та образами. Іноді приходять ті, кого турбують погані сновидіння і манія переслідування. Родичі приводять тих, хто схильний до самогубства, має занижену самооцінку, не може пережити втрату рідної людини, розлучення чи скорочення на роботі. Комусь достатньо 2-3 сеансів, дехто відвідує 5-7 співбесід".

Клієнтів Герасимчук шукає через соціальні мережі, форуми, сайти безкоштовних оголошень, публікації у газетах і жіночих журналах.

Зараз ви читаєте новину «Сімейний психолог заробляє 120 гривень за годину консультації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі