пʼятниця, 10 липня 2020 10:30

Сімейний бізнес довелося захищати у суді: одна з найбагатших жінок світу святкує день народження

Сімейний бізнес довелося захищати у суді: одна з найбагатших жінок світу святкує день народження
Франсуаза Бетанкур-Майєрс з матір'ю Ліліан Бетанкур. Остання з 1987 року посідала перші місця у списку найбагатших жінок Forbes. Фото: gettyimages.com

Спадкоємиця косметичної імперії L'Oreal та одна з найбагатших жінок світу Франсуаза Бетанкур-Майєрс святкує 67-й день народження. Власниця значних активів - $49,3 млрд - народилася 10 липня 1953 року.

Франсуаза змалечку любила читати, годинами грала на фортепіано. За свідченнями друзів родини, вона росла замкнутою, не була близькою з матір'ю - Ліліан Бетанкур. Остання з 1987 року посідала перші місця у списку найбагатших жінок Forbes.

2007-го Франсуазі довелося відстоювати сімейний бізнес у суді. На гроші претендував друг матері - Франсуа-Марі Баньє. Від Ліліан Бетанкур він отримав подарунків на загальну суму €1,3 млрд. Зокрема, поліси страхування життя на €515 млн, картини на €20 млн. Після смерті чоловіка Ліліан шукала способів, як узаконити стосунки зі своїм другом. Планувала навіть усиновити його. У результаті багаторічного судового розгляду в жінки виявили психічні розлади та хворобу Альцгеймера. А її друга засудили.

Щоправда, згодом Франсуаза помирилася з матір'ю. А після її смерті успадкувала практично всі статки. Йдеться не тільки про бренд L'Oreal Paris, але й Maybelline, Garnier, Biotherme, Redken, Vichy, Lancome, Helena Rubinstein, парфумерія від Ralph Lauren і Parfums Giorgio Armani.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто з молодих найуспішніших українців увійшов до списку Forbes

Сьогодні Франсуазі Бетанкур разом із двома синами належить 33% акцій L'Oreal. Вона володіє віллою в паризькому передмісті. Також має особняк на північному заході Франції та острів на Сейшелах.

Найбагатша жінка заснувала благодійний фонд Bettencourt Schueller Foundation, який вручає грошові винагороди молодим ученим, допомагає сім'ям з дітьми-аутистами. Організація також фінансує наукові дослідження, освітні проєкти, гуманітарну і соціальні сфери, галузі культури і мистецтва.

Першим доларовим трильйонером в історії може стати засновник компанії Amazon Джефф Безос. Сьогодні він очолює рейтинг найбагатших людей, за версією Forbes.

Зараз ви читаєте новину «Сімейний бізнес довелося захищати у суді: одна з найбагатших жінок світу святкує день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі