понеділок, 06 квітня 2015 18:57

Саудівська Аравія спровокувала зростання цін на нафту

Саудівська Аравія спровокувала зростання цін на нафту
Фото: top.rbc.ru

Рішення влади Саудівської Аравії підвищити закупівельні ціни на нафту, експортовану в країни Азії, призвело до зростання на світових біржах. Передає "Медуза"

Північноморська суміш Brent на біржі ICE в Лондоні торгується по 56,66 долара за барель (+ 3% до закриття попередніх торгів), американська нафта WTI на біржі в Нью-Йорку коштує 50,82 долара (+ 3,3%).

Через зростання світових цін на нафту російський рубль на торгах на Московській біржі 6 квітня зміцнивсяся до долара і євро. За європейську валюту,дають 62,11 рубля (мінус 11 копійок до закриття торгів в п'ятницю). Долар торгується по 56,51 рубля (мінус 9 копійок).

3 квітня світові ціни на нафту впали майже на п'ять відсотків після того, як було оголошено про успіх переговорів Ірану з "шісткою" країн-посередників. Досягнуте на переговорах угоду щодо іранської ядерної програми передбачає зняття санкцій з Тегерана. Якщо санкції будуть зняті, то вже в червні іранська нафта повернеться на міжнародні ринки.

Зараз ви читаєте новину «Саудівська Аравія спровокувала зростання цін на нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі