пʼятниця, 16 квітня 2021 18:52

САП вдруге скасувала закриття справи "Роттердам+"

САП вдруге скасувала закриття справи "Роттердам+"
У САП просять замінити старшого групи прокурорів. Фото: pexels.com

Виконувач обов'язків керівника САП Максим Грищук вдруге скасував постанову прокурора Віталія Пономаренка про закриття справи "Роттердам+".

"Разом із цим Грищук також скасував постанову про відновлення розслідування, яка передувала закриттю. Таким чином слідство не втратило дорогоцінні процесуальні дні, які необхідні для його завершення та скерування справи до суду", - повідомляє НАБУ.

Бюро закликало генпрокурорку Ірину Венедіктову змінити старшого групи прокурорів у справі "Роттердам+". Прокурора називають упередженим. Він тричі закривав справу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голову АМКУ викличуть у парламентський комітет пояснити закриття справи "Роттердам+", – "Слуга народу"

"Лише Генпрокурор має можливість змінити Пономаренка, однак уникає ухвалення відповідного рішення. Це унеможливлює здійснення подальшого неупередженого розслідування", - додали в НАБУ.

Прокурор САП Віталій Пономаренко втретє закрив справу "Роттердам+". Національне антикорупційне бюро оскаржить це рішення. У НАБУ наголосили, що ця справа є однією з найбільш значущих для України і її вирішення поза межами судового процесу не відповідатиме законним інтересам суспільства і держави.

Зараз ви читаєте новину «САП вдруге скасувала закриття справи "Роттердам+"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі