четвер, 01 червня 2017 16:53

Шалено подорожчали овочі борщового набору

Шалено подорожчали овочі борщового набору
На 43% у травні підняли ціни на овочі борщового набору – капусту, картоплю, моркву, буряк та цибулю. Фото: lvivpost.net

На 43% у травні підняли ціни на овочі борщового набору – капусту, картоплю, моркву, буряк та цибулю. Порівнювали із цінами у квітні.

Це повідомила прес-служба асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УАК), пише УНІАН.

"Протягом травня вартість овочів борщового набору зросла на 43 відсотки. Однак це зростання є типовим через фактору сезонності. Несприятливі погодні умови в травні також сприяли зростанню цін на овочі і фрукти", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки витрачають на продукти жителі різних країн

Прес-служба інформує, що за звітний період вартість м'яса майже не змінилася, за винятком свинини, яка подорожчала за місяць на 7% під впливом підвищеного попиту на цей продукт і зниження пропозиції через епідемію африканської чуми свиней (АЧС). Закупівельні ціни на молоко і бакалію, за винятком гречки, теж були стабільними.

У червні ціни на овочі продовжать збільшуватись. Зниження цін очікують з третьої декади червня - початку липня.

Прес-служба додала, що ситуація на ринку м'яса та бакалії в червні істотно не зміниться, коливання цін збережеться в межах 3-4%.

Ціни на яблука в Україні зросли мінімум у 1,5 раза за травень. Це відбулося через сезонне зменшення пропозиції. Більшість українських фермерів розпродали свій товар ще до березня.

Зараз ви читаєте новину «Шалено подорожчали овочі борщового набору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі