На 43% у травні підняли ціни на овочі борщового набору – капусту, картоплю, моркву, буряк та цибулю. Порівнювали із цінами у квітні.
Це повідомила прес-служба асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УАК), пише УНІАН.
"Протягом травня вартість овочів борщового набору зросла на 43 відсотки. Однак це зростання є типовим через фактору сезонності. Несприятливі погодні умови в травні також сприяли зростанню цін на овочі і фрукти", - йдеться у заяві.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки витрачають на продукти жителі різних країн
Прес-служба інформує, що за звітний період вартість м'яса майже не змінилася, за винятком свинини, яка подорожчала за місяць на 7% під впливом підвищеного попиту на цей продукт і зниження пропозиції через епідемію африканської чуми свиней (АЧС). Закупівельні ціни на молоко і бакалію, за винятком гречки, теж були стабільними.
У червні ціни на овочі продовжать збільшуватись. Зниження цін очікують з третьої декади червня - початку липня.
Прес-служба додала, що ситуація на ринку м'яса та бакалії в червні істотно не зміниться, коливання цін збережеться в межах 3-4%.
Ціни на яблука в Україні зросли мінімум у 1,5 раза за травень. Це відбулося через сезонне зменшення пропозиції. Більшість українських фермерів розпродали свій товар ще до березня.
Коментарі