четвер, 25 січня 2018 16:51

Шахтарі мітингуватимуть, доки Центренерго не розблокує поставки вугілля держшахт - профспілки

Шахтарі мітингуватимуть, доки Центренерго не розблокує поставки вугілля держшахт - профспілки
Шахтарі звинувачують "Центренерго" в порушенні вертикальної інтеграції держшахт. Фото: Pixabey

Профспілка працівників вугільної промисловості України (ППВП) та Незалежна профспілка гірників України (НПГУ) вимагають від держкомпанії Центренерго негайно відновити поставки вугілля з державних шахт ДП "Львіввугілля" і ДП "Волиньвугілля". Про це стверджують лідери шахтарських профспілок в листі, направленому на адресу керівництва ПАТ "Центренерго", президента України та міністра енергетики.

Зокрема, шахтарські профспілки звинувачують Центренерго в порушенні вертикальної інтеграції державних шахт і генеруючих компаній, яка раніше давала гарантію збуту своєї продукції державним шахтам ДП "Львіввугілля" і ДП "Волиньвугілля". Зазначається, що з 22 січня ПАТ "Центренерго" відмовляється від закупівель у рамках моделі зустрічних поставок між підприємствами Західного Донбасу та Львівсько-Волинського басейну.

"Такі дії Центренерго ставлять під питання виплати заробітної плати шахтарям і в цілому роботу державних вугледобувних підприємств", - йдеться в листі.

"У разі невиконання викладених вимог ми залишаємо за собою право розпочати безстрокову акцію протесту з пікетуванням ПАТ "Центренерго" та владних структур у Києві, блокуванням поставок вугілля невідомого походження та перекриття міжнародних трас", - попереджають вони.

Раніше ЗМІ повідомляли, що з грудня 2017 р. Центренерго змінило основного постачальника вугілля на свої ТЕС, в результаті чого державні шахти Львівсько-Волинського басейну відчувають труднощі зі збутом своєї продукції. Новим постачальником Центренерго стало приватне ТОВ "Краснолиманське", яке, за даними ЗМІ, перебуває у власності бізнесмена Віталія Кропачова і оточення колишнього президента-втікача Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі мітингуватимуть, доки Центренерго не розблокує поставки вугілля держшахт - профспілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі