понеділок, 01 березня 2021 21:06

Шахраї поширюють фейковий сюжет ТСН про банкрутство Stolitsa group

Шахраї поширюють фейковий сюжет ТСН про банкрутство Stolitsa group
Фото: Лун

1 березня в низці Telegram-каналів та інтернет-видань було поширене відео начебто авторства Телевізійної Служби Новин (ТСН), каналу 1+1, з використанням брендингу та стилістики програми, щодо "рейдерства" на ринку "Столичний" з боку нібито Влади Молчанової. 1+1 media вказало на фейковість сюжету, а також зазначило, що "сюжет" ніколи не виходив в ефірі телеканалу 1+1 і ТСН.

Про це йдеться в заяві на сайті 1+1 media.

"Творці відео намагалися відтворити фірмовий стиль ТСН (логотип проєкту, шрифти, "плашки", заставки тощо) та лого телеканалу 1+1, що вводить глядачів в оману. Інформуємо, що ТСН і телеканал 1+1 жодним чином не причетні до створення згаданого відео… Цей відеоматеріал - справа рук шахраїв, які використали популярний бренд та репутацію ТСН задля досягнення власних цілей, які не відомі 1+1 media. Медіагрупа не володіє інформацією щодо зазначених у фейковому сюжеті подій", - вказує 1+1 media.

В заяві глядачів та читачів закликають бути уважними й перевіряти інформацію, особливо у тих випадках, коли вона надходить з недостовірних джерел або містить сумнівний зміст.

"Навіть якщо в відео або статтях використовується популярний бренд чи обличчя каналу - піддавайте сумніву таку інформацію та проводьте ретельний фактчекінг", - додає 1+1 media.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї поширюють фейковий сюжет ТСН про банкрутство Stolitsa group». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі