неділя, 31 січня 2016 18:40

Розпорядник похорону заробляє 12 тисяч гривень

Розпорядник похорону заробляє 12 тисяч гривень

У столиці працює кілька елітних похоронних бюро. Вони мають свої автопарки , пропонують віп-місця на кладовищах, а також пишуть сценарії для похорону. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів В'ячеслав, працівник одного зі столичних бюро ритуальних послуг.

"В елітних похоронних бюро працює команда візажистів і флористів, - каже В'ячеслав. - Пропонують труни з цінних порід дерева за 40-50 тисяч гривень. Розпорядник похоронів у такій конторі заробляє 12 тисяч гривень в місяць. На роботу треба приходити в костюмі".

За словами В'ячеслава, торік ціни на ритуальні послуги підняли у півтора рази.

"Поховальних бюро багато, конкуренція висока, - говорить В'ячеслав. - Один перед одним пропонують знижки на похорон. Найдешевша труна коштує 600 гривень. Хороші лаковані по 2-3 тисячі. Вінки від 50 до 700. Транспорт до кладовища і на поминальний обід можна замовити за 700-900 гривень. Щоб священик відспівав, треба дати ще гривень 300. Влітку ями копають за 350 гривень, зимою – у півтора рази дорожче".

Безплатно ховають інвалідів війни, учасників бойових дій і героїв України.

"Місць для захоронення бракує. Щороку більше киян звертаються до крематорію. Процедура кремації коштує 445 гривень. Одне місце в колумбарії – до 3 тисяч гривень. Як правило, місць замовляють кілька, щоб хватило на всю сім'ю", - розповідає В'ячеслав.

Зараз ви читаєте новину «Розпорядник похорону заробляє 12 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі