пʼятниця, 21 червня 2019 12:14

Розказали, як змінилася середня зарплата українців

Автор: obozrevatel.com
  Ріст зарплат українців
Ріст зарплат українців

У квітні цього року середня заробітна плата в приватному секторі зросла до 11,6 тис грн.

Під час Години запитань до уряду у Верховній Раді повідомили, що з квітня інфляція знаходилась на рівні 8,8%. Натомість зарплати виросли.

"Сайти пошуку роботи говорять, що у приватному секторі в квітні 2019-го середня зарплата становить майже 440 доларів в еквіваленті за курсом Нацбанку. Таким чином виходить, що приватний сектор поліпшив свої справи і має можливість платити високі зарплати ", - повідомив віце-прем'єр-міністр і міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З 1 липня буде хаос" - Інтерпайп про запуск ринку електроенергії

У подальшому уряд планує вирівняти доходи українських сімей. Також хочуть вводити заходи з енергоефективності. Вони мають підтримувати українське виробництво завдяки низькій собівартості нашої продукції.

"У перспективі ми повинні сформувати сильний середній клас в Україні", - додав Степан Кубів.

Керуючий приватного інвестиційного фонду на фондовому ринку США Володимир Компанієць заявив, що у квітні 2019-го середня заробітна плата в Україні склала 10269 грн, що свідчить про приріст 21,10% за рік.

Зараз ви читаєте новину «Розказали, як змінилася середня зарплата українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі