середа, 12 листопада 2014 12:24

Росіяни "віджали" у Тарути кримський санаторій

Росіяни "віджали" у Тарути кримський санаторій
Фото: restcrimea.com

Парламент Криму націоналізував палацово-парковий комплекс "Айвазовське" в Партеніті, на території якого розташований однойменний санаторій, що належить українському олігарху Сергію Таруті. Про це повідомив "Кримінформ".

"В список майна республіки включений єдиний майновий комплекс, парк-пам'ятник садово-паркового мистецтва - це "Айвазовське", відомий об'єкт", - заявив голова держради Криму Володимир Константинов.

Рішення депутати прийняли одноголосно.

Крім цього, парламентарії також націоналізували найбільший в регіоні хлібокомбінат - "Кримхліб". "З метою збереження стратегічно важливих об'єктів і продовольчої безпеки Криму пропонується включити до складу майна Республіки Крим "Кримхліб" і Сімферопольський комбінат хлібопродуктів", - пояснив Константинов.

Глава Мінсільгоспу Криму Віталій Поліщук повідомив, що на підприємстві виявлено факт "вимивання коштів". За його словами, "ситуація створює соціальну напругу і ставить під загрозу продовольчу безпеку регіону".

"Сьогодні залишки зерна і борошна мінімальні - від 10 до 12 днів. Все це приводить до нестабільної роботи підприємства", - додав регіональний "міністр".

За його словами, місячний оборот "Кримхлібу" складає від 80 до 100 млн рублів, при цьому в бюджет регіону перераховується тільки 60 тисяч рублів податкових відрахувань.

Раніше у комітеті з протидії корупції при Раді міністрів Криму заявили, що "Кримхліб" може мати відношення до фінансування АТО, пише видання.

ПАТ "Кримхліб" - найбільший виробник хлібобулочних виробів на півострові (36 відсотків ринку). Має структурні підрозділи в Бахчисараї, Джанкої, Євпаторії, Керчі, Сімферополі, Феодосії та Ялті. Власником компанії є група Lauffer, зареєстрована в Голландії.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни "віджали" у Тарути кримський санаторій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі