четвер, 26 січня 2012 17:01

Росію треба виключити з групи країн, що швидко розвиваються - експерти

Росію треба виключити з групи країн, що швидко розвиваються - експерти

Росію варто позбавити місця в п'ятірці країн, що найбільш швидко розвиваються, BRICS.

Таку думку висловивли в інтерв'ю журналу Foreign Policy професор Нью-Йоркського університету Нуріель Рубіні і Президент Eurasia Group Іан Бреммер на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає "Росія-24".

На їхній погляд, за останній час влада Росії не зробила жодного кроку в правильному напрямку.

"За всі роки країна так і не змогла розумно розпорядитися сировинними ресурсами і не зробила жодного кроку вперед. Хоча і президент Дмитро Медведєв, і прем'єр-міністр Володимир Путін виступали свого часу з правильними економічними планами", - зазначив Бреммер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні найбільше зарплати заборгували промисловикам і будівельникам

Нуріель Рубіні погодився з колегою і запропонував замінити Росію на Індонезією або Туреччиною.

"Близько року тому я зазначив у своїй статті, що Росія, ймовірно, повинна покинути BRICS, а її місце зайняти Індонезія. У мене позитивну думку про Індонезію після візитів туди. Ще одна швидкозростаюча держава, яка залишається за межами BRICS - Туреччина. Це зростаюча країна в економічному сенсі та показує дипломатичні м'язи на всьому Близькому Сході", - зазначив Рубіні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охорона офісів "Нафтогазу" коштує 2,6 мільйона на рік

Нагадаємо, що у швейцарському гірськолижному курорті Давосі проходить 42 щорічна зустріч представників світових політичних, ділових та інтелектуальних еліт у рамках Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ).

Зараз ви читаєте новину «Росію треба виключити з групи країн, що швидко розвиваються - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі